Skip to content

FAQ

Your trusted medical platform

Informatikai megoldások egészségügyi szolgáltató - FAQ

Gyakran Ismételt Kérdések – Informatikai megoldások egészségügyi szolgáltató

A link aggregation lehetővé teszi, hogy az eszközök között több fizikai kábel vagy hálózati csatorna legyen összekötve, így növelve a magas rendelkezésre állás és a rendelkezésre álló sávszélességet. A link aggregation redundanciát biztosít, mivel ha egy interfész vagy kábel meghibásodik, a többi még mindig képes fenntartani a kapcsolatot.

A link aggregation előnyei közé tartozik a sávszélesség növekedése, a redundancia biztosítása és a kapcsolat stabilitásának javítása. Ez különösen fontos az olyan kritikus alkalmazásoknál, mint az adatközpontok vagy a nagy forgalmú hálózatok, ahol a megbízhatóság és a teljesítmény kritikus fontosságú.

 

Egy olyan konfiguráció, ahol több Hyper-V szerver együttműködik egy virtualizált környezet létrehozásának érdekében. Ez növeli a rendelkezésre állást, a skálázhatóságot és a megbízhatóságot. A klaszterek célja, hogy biztosítsák a folyamatos működést akkor is, ha egy (vagy több) klaszter (node) meghibásodik vagy éppen karbantartás alatt van. Például, ha egy klasztert frissíteni kell, vagy hardveres karbantartás van folyamatban, akkor ezeket a virtuális gépek leállása nélkül lehet megtenni.

 

Az adatáramlás térkép egy grafikus ábrázolás vagy diagram, amely bemutatja egy szervezet vagy rendszer adatok áramlását és mozgását. Ez az ábra megjeleníti az adatok forrását, azok útvonalát és a végpontokat, ahonnan indulnak és érkeznek.

Az adatáramlás ábra rendkívül hasznos az adatok kezelésének és folyamatainak megértésében, valamint az adatvédelmi vagy biztonsági kockázatok azonosításában. Ezek segíthetnek az adatok áramlásának és feldolgozásának hatékonyabbá tételében, valamint a felesleges adatmozgás és redundancia csökkentésében.

Az adatáramlás térképek általában tartalmazzák az adatforrásokat, például az adatbázisokat vagy alkalmazásokat, az adatok útvonalát, azok tárolási helyeit, a tranzakciókat vagy feldolgozási lépéseket, valamint az adatok végpontjait vagy címzettjeit. Ezek az információk átfogó képet nyújtanak az adatok áramlásáról és feldolgozásáról, ami segíti az adatvédelmi és biztonsági intézkedések meghozatalát, valamint az adatkezelés hatékonyabbá tételét.

A DPIA (Data Protection Impact Assessment) egy olyan folyamat, amelyet adatvédelmi szakértők végeznek annak érdekében, hogy azonosítsák és értékeljék az adatfeldolgozással járó lehetséges kockázatokat és veszélyeket. A hatásvizsgálat célja, hogy az adatvédelmi jogszabályok előírásainak megfelelően megfelelő intézkedéseket tegyenek az adatvédelmi kockázatok minimalizálása és az érintettek jogainak védelme érdekében.

A hatásvizsgálatot egy adott rendszere vagy tevekénységre kezdetén vagy az új rendszerek, szolgáltatások bevezetése előtt kell elvégezni. Az érintett szervezeteknek értékelniük kell az adatfeldolgozással járó kockázatokat, és ha szükséges, intézkedéseket kell hozniuk az adatvédelem javítása érdekében. A hatásvizsgálat elvégzése kötelező lehet bizonyos adatfeldolgozási tevékenységek esetében, például nagy kockázatú adatfeldolgozás vagy érzékeny adatok kezelése esetén mind az egészségügyi szektor.

A Funkcionális Követelmények Dokumentációja (FKD), azaz a Functional Requirements Document (FRD) egy olyan dokumentum, amely részletesen leírja egy adott szoftver vagy rendszer funkcionális követelményeit. Ez az egyik alapvető dokumentum a szoftverfejlesztési vagy szoftver/rendszer bevezetési folyamat során, és segít az érdekelteknek (vezető, bevezető, tervezőknek, végfelhasználóknak) megérteni, hogy mit kell tenniük vagy elvárniuk a szoftverrel kapcsolatban. A dokumentum elősegíti a hatékony kommunikációt és biztosítja, hogy a végeredmény megfeleljen a várakozásoknak és igényeknek.

Mi csak úgy vezetünk be egészségügyi rendszert, hogy van a tervezve bevezetett rendszerre jóváhagyott funkcionális követelmények dokumentációja. Amennyiben nincsen még funkcionális követelmények dokumentációja a bevezetésre tervezett rendszerre, kérjük látogassa meg a projektek amelyik elkészíti a tervezett egészségügyi rendszerre a funkcionális követelmények dokumentációja, esetleg kiválasztja a megfelelő rendszert a piacon.